Terugblik

Nieuwjaarsontmoeting 2020

Op vrijdag 17 januari jl. heeft het bestuur samen met aangeslotenen en geïnteresseerden het nieuwe jaar ingeluid bij Loods 17 van Foenix Apeldoorn. ‘omkijken’ was het motto volgens voorzitter Cegerek.

Na de aftrap van de nieuwe beleidsmedewerker Nynke de Weert nam voorzitter Cegerek het woord. Samen met het gehele bestuur vatte zij haar eigen motto letterlijk op door terug te kijken op 2019. En figuurlijk door iedereen op te roepen dit jaar vooral naar elkaar om te kijken. Uiteraard mocht een vooruitblik niet ontbreken door events te benoemen als Café Mondial in maart, deelname aan Worldproef in juni etc.

Vervolgens is directeur Jans van Foenix en gastheer van de Nieuwjaarsontmoeting aan het woord geweest. Hij trok lijntjes tussen Foenix als stichting en de aangeslotenen van Mondial waardoor zijn verhaal over hoe Foenix o.a. fungeert als sociaal ondernemer, herkenbaar was.

Tenslotte heeft aangeslotene Trapman  de aandacht gevraagd voor één van de activiteiten van Stichting Mondial, namelijk Eerlijk Winkelen Apeldoorn. Het label waaraan je kunt herkennen dat een Apeldoornse winkel eerlijke producten verkoopt.

Na dit korte programma was het tijd om met elkaar te praten, te netwerken en informatie uit te wisselen over elkaars projecten in Apeldoorn  en in de wereld. Zo bleek de vertegenwoordiger van Eye for Others net te zijn aangekomen uit Zuid Afrika waar zij bij één van de projecten aldaar  is geweest. Andere aangeslotenen waren o.a. Peace is the way, Amnesty Apeldoorn, ML Foundation, Unicef Apeldoorn, OSM, Stichting Akwaaba, Plan C, Boekhandel de Tweede Lezer, Stichting Theo de Wit…

Stichting Mondial is het jaar begonnen als uitgestoken hand voor Apeldoorners die ter plekke en in de wereld goed willen doen. Doet u dit jaar ook mee?


Café Mondial – maart 2019

In maart 2019 organiseerde Mondial een avond die in het teken stond van vluchtelingen. Er werd een bedrag opgehaald voor hulp aan mensen in een vluchtelingenkamp in Syrië.