GEEF EEN KOE.NL

Actueel:
Geef een Koe staat op  het Zeldzaam Mooi Winter Evenement op zondag 25 nov. 2018 van 11.00 – 17.00 uur.

Entree Gratis!

Stichting Geefeenkoe.nl staat op deze markt met de verkoop van de handgemaakte artikelen uit Kyrgyzstan(Kirgizië). De baten gaan naar het koeienproject in Kyrgyzstan.

Het Zeldzaam Mooi Winter Evenement vind plaats op een wel heel unieke en bijzondere locatie, namelijk de voormalige Zwitsal fabriekshal, de Drieslag in Apeldoorn, Vlijtseweg 130. Het is een sfeervol evenement met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van veelal lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Tijdens het winter evenement kun je bijzondere cadeautjes kopen voor de feestdagen en kun je genieten van muziek met Oscar Draait Plaatjes. Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van plaatjes. Op het Zeldzaam Mooi Winter evenement zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop.

Met meer dan 100 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van illustraties, kunst, bijzondere (woon)accessoires, tot tassen, kleding en nog heel veel meer. Kinderen kunnen zich prima vermaken met speciale activiteiten zoals kinderworkshops, demonstraties en een springkussen. Je kunt genieten van (h)eerlijke lokale hapjes en drankjes van een aantal hele bijzondere en originele foodtrucks, zoals heerlijke verse zelfgemaakte soepen van Abbie’s soepbus, poffertjes van de Pofferbak of heerlijke vers bereide espresso’s, cappuccino’s, latte macchiato’s en andere heerlijke biologische dranken. Je kunt lekker zitten op het verwarmde terras binnen.

Over Geef een Koe

Geefeenkoe.nl werkt in Kyrgyzstan (Kirgizië) samen met NGO Nur Bala (Kwetsbaar Kind).
Met twee medewerkers bij Nur Bala met een volledige dagtaak en 60 vrijwilligers in Kyrgyzstan zetten we ons in voor vrouwen die een gehandicapt kind hebben gekregen en vaak daardoor door man en familie worden verstoten.

Op de lokale veemarkt wordt een koe gekocht, die koe levert melk. De melk wordt verkocht en op deze wijze wordt inkomen verkregen. Een basis voor een zelfstandig bestaan. Nur Bala wordt vanuit Nederland aangestuurd door een bestuur van 3 personen, ondersteund door 10 vrijwilligers. Het geld voor de koeien komt op dit moment uit Nederland. Deels door donaties en deels door verkoop van vilten producten uit Kyrgyzstan.

CONTACTPERSOON

De heer J.C. Trapman
Soerenseweg 100
7314 JJ Apeldoorn
Tel.: 055-355 80 61
hans@geefeenkoe.nl
www.geefeenkoe.nl