God Bless You Homes

God Bless You Homes op televisie!

Aanstaande zondag, 20 oktober rond 11.50 uur ( en herhaling op 26 oktober rond 11 uur) is God Bless You Homes op televisie. Gaat u kijken!?

In het programma “Ik zou wel eens willen weten” bij RTL4, kunt u zien welke nieuwe plannen God Bless You Homes heeft.

Samen met het bedrijf Growpact Kitale zijn we van plan om een vakopleiding te starten voor boeren, jongeren en werknemers van agrarische bedrijven. In Kenia is er een enorme behoefte aan vakgerichte scholing, met name in de agrarische sector. Wij denken dat ij daar samen met Growpact een goede bijdrage aan kunnen leveren. Achter Growpact staat het Nederlandse bedrijf Viscon in ‘s-Gravendeel. Daar zijn de tv opnames gemaakt.

Het theoretische onderdeel van het onderwijs gebeurt op ons terrein in Kapkoi bij Kitale. Zoals u weet hebben we daar onder andere een High School. Growpact ligt op wandelafstand, daar zullen de mensen praktijktraining krijgen.

De  High School lokalen zijn geschikt voor meer onderwijs en we hebben het plan om in samenwerking met Wilde Ganzen een nieuw multifunctioneel gebouw neer te zetten. Dit gebouw zal gebruikt worden als keuken en kantine, lesruimteen voor nog veel meer activiteiten met de lokale gemeenschap. Tevens komt er een laboratorium en een bibliotheek.

Kijkt u mee!En als het u aanspreekt: Doe mee: www.gbyh.nl

STICHTING GOD BLESS YOU HOMES

zet zich samen met haar Keniaanse partnerorganisatie God Bless You Homes Foundation in voor weduwen en wezen in Kenia. Zij doen dit o.a. door middel van gebed, opvang van kinderen in een gezinsomgeving, het zorgen voor onderwijs en werkgelegenheid. Beide organisaties hebben een eigen zelfstandig bestuur. In Nederland wordt hoofdzakelijk aandacht besteed aan fondsenwerving en communicatieactiviteiten.

De visie is de meest kansarme mensen in de omgeving van Kitale een kans te geven op een betere toekomst. Wezen en weduwen vormen een zeer kwetsbare groep evenals halfwezen en kinderen uit de allerarmste gezinnen.

Het hebben van een stabiele, liefdevolle thuissituatie is voor ieder mens belangrijk om te kunnen groeien naar volwassenheid. Daarom bieden we de mogelijkheid om een aantal wezen en kwetsbare/kansarme kinderen op te vangen in een gezinssituatie. Deze visie sluit aan op het VN verdrag voor de Rechten van het Kind waarin deze vorm van zorg omschreven wordt als Community Based Care.

CONTACTPERSOON

Ria Hart
de Parkelaar 14
7339 JB Ugchelen
055-5423712 / 06-51061929
info@gbyh.nl

KvK-nummer: 08137099
ANBI: 814605059
IBAN: NL18 INGB 0671 5395 23

Meer informatie op de website van organisatie.