New Day Impact

Actueel:

RunBag2School  

Op 3 februari rennen De New Day Runners van stichting New Day Impact uit Apeldoorn, tijdens de Midwintermarathon voor de toekomst van een kind in een Romawijk in Lushnje, Albanië. Een kind dat leeft in een uitzichtloze situatie, maar droomt van een beter leven met nieuwe kansen! Deze wijk in Lushnje wordt gezien als een tweederangs gemeenschap. Kinderen groeien op in kleine barakken en krotten. Fysiek, mentaal en verbaal geweld zijn hier een dagelijkse realiteit.

Voor 60 euro bied je een kind een half jaar lang extra onderwijs en de benodigdheden daarvoor, zoals boeken en schrijfmateriaal. De eerste stappen naar een betere toekomst voor deze hele gemeenschap.

Doe je mee? Voor het minimale bedrag van 60 euro kun je deelnemen aan de RunBag2School! Ook dit jaar bieden we je een warm onderkomen in een grote tent vlak naast de start aan de Loolaan in Apeldoorn. In de tent hangt je RunBag2school shirt al klaar en is er voor en na de wedstrijd koffie, thee, soep en broodjes.

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@newdayimpact.nl  

New Day Impact organiseert de sponsoring via PIFworld, check alvast de link hieronder voor deze pagina. Hierover krijg je meer informatie na je aanmelding.   

Wie zijn wij?

Stichting New Day Impact is een Apeldoornse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. We streven er naar  mensen in nood te ondersteunen bij (bouw)projecten en programma’s op het gebied van welzijn, zorg en educatie. We werken daarbij altijd samen met lokale partnerorganisaties om verantwoordelijkheid te delen, gebruik te maken van lokale kennis, contacten en arbeidskracht.

Wat doen wij?

In de afgelopen 9 jaar realiseerde New Day Impact de bouw van verschillende huizen voor families, een basisschool, een wijkcentrum, een dorpshuis/kerkje, een koeienproject en een geitenboerderij. De focus op deze projecten ligt in Oost-Europa: Albanie en Kosovo.

Het New Day Care Centre bestaat in Tirana nu zo’n 5 jaar en is een ontmoetingspunt voor vrouwen, jongeren en kinderen. Daarnaast zijn we actief in het kleine dorpje Bitaj. Hier bouwde New Day Impact onder andere een aantal huisjes voor (kans)arme families, een basisschool en een dorpshuis. Ook is er in Bitaj een koeienproject waarbij families een koe krijgen die zorgt voor hun levensonderhoud.

In Kosovo zijn er 6 huizen gebouwd voor gezinnen die tijdens de Kosovo oorlog alles zijn kwijtgeraakt. Het is een re-integratieproject in samenwerking met de gemeente Gjakova. Ook is er een geitenboerderij gerealiseerd, dat werkgelegenheid biedt en ook melk voor de arme gemeenschap in Peje.

In Brazilië is in 2014 een dak vervangen van het kindercentrum in het dorpje Materlandia. Dagelijks worden in dit centrum 120 kinderen opgevangen tussen de 0 en 12 jaar.

Wat kunt u doen?

  • Wordt donateur of geef een gift
  • Zet uw eigen gaven en talenten in bij een project
  • Word vrijwilliger voor ondersteuning in Nederland
  • Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief
  • Voer zelf actie voor een project en gebruik onze middelen
  • Breng uw lege cartridges naar ons kantoor aan de Tweelingenlaan

CONTACTPERSOON

Marijke Veldhoen
Kantoor NDI
Tweelingenlaan 44
7324 AN Apeldoorn
Tel.: 06 51024213

info@newday-impact.nl
www.newday-impact.nl