TERRE DES HOMMES APELDOORN

DOELSTELLING

Kinderhulporganisatie in ontwikkelingslanden. Met projecten tegen uitbuiting van kansarme kinderen.

Terre des Hommes Apeldoorn runt een winkel in 2e hands goederen aan de Schubertlaan 24. De opbrengst uit de verkoop komt ten goede aan kinderhulpprojecten in ontwikkelingslanden. Met projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en microkrediet worden kansarme kinderen weer kansrijk. Momenteel heeft de winkel het project SEEP in de sloppenwijken van Dhaka, Bangladesh à € 25.000,- geadopteerd.

PROJECTEN

SEEP bestaat sinds 1986 en werkt in de sloppenwijken van Dhaka om de levensomstandigheden van de kinderen te verbeteren. Veel kinderen doen levensgevaarlijk werk. SEEP maakt zich sterk tegen kinderarbeid en voor kinderrechten. De organisatie heeft verschillende projecten waaronder kleuter- onderwijs, basisonderwijs, gezondheidszorg voor moeder en kind, vakopleidingen en sociaal economische ontwikkelingsprojecten.

Terre des Hommes steunt SEEP sinds 1996 met projecten die er op gericht zijn om achtergestelde kinderen in Dhaka tegen iedere vorm van uitbuiting te beschermen en hen te helpen bij hun ontwikkeling en een verbetering van hun leefomstandigheden.Het project Protection of Rights of Distressed Children (PRDC) verzorgt peuter-, kleuter- en basisonderwijs voor kinderen die anders niet naar school zouden gaan, trainingen om een vak te leren en inkomensgenererende activiteiten voor ouders en kansarme jongeren. Ook biedt ze gezondheidszorg aan moeders en kinderen en organiseert ze bewustwordingsactiviteiten over de rechten van het kind. Terre des Hommes zoekt nog financiers voor eenbedrag van € 25.000,-.

CONTACTPERSOON

Onze huidige voorzitter is Berco Stukje, email:berco@stukje.nl
Meer informatie op de website van Terre des Hommes