Upendo4Kids

ONS PROJECT.. HOE HET BEGON..

Wij onderhouden privé een meisje (Fatuma) in Kenya die bij de zus van Fridah inwoont. Zij is een leerling van de school waarvoor wij dit project opstarten. Tijdens het laatste bezoek van Fridah aan Kenya in 2010 heeft ze de school bezocht om te zien hoe het met Fatuma gaat daar.

Fridah heeft ook uitgebreid gesproken met de directeur. Tijdens de rondleiding kwam al snel naar voren dat de school niet in al te beste omstandigheden verkeert en dat er snel wat moet gebeuren. Helaas ontbreekt het de school aan voldoende financiën om e.a. te verbeteren. De overheidssteun is niet genoeg om de noodzakelijke verbouwingen etc. uit te voeren.

De school probeert aan alle kanten fondsen te werven maar dat verloopt tot op heden niet zo succesvol.Dat er wat moet gebeuren stond voor Fridah al snel vast. De condities waarin de diverse gebouwen verkeren zijn erbarmelijk.
Met name de sanitaire voorzieningen zijn verschrikkelijk. Eigenlijk is het zo erg dat je niet eens van sanitaire voorzieningen mag spreken. Wat o zo belangrijk is op een school zeker in dit soort landen is natuurlijk de hygiëne. Leerlingen moeten zich kunnen wassen en meisjes moeten zich kunnen verschonen, de middelen hiervoor zoals zeep en maandverband ontbreken.

Voor ons heeft dit de eerste prioriteit.

CONTACTPERSOON

Frank Reiz / Ann Fridah Mwangi / Lilian Wamuyu Mwangi

Postadres:
Stichting Upendo4Kids
Marie Koenenstraat 22
7321JC Apeldoorn
Nederland

Website: www.upendo4kids.nl

Email: upendo4kids@gmail.com